Lovisa Ehrenborg

Min oas!

Jag började som kund hos Treat and Teach relativt tidigt efter att Melinda och Pernilla hade öppnat salongen. Jag har under årens lopp haft en del problem med min känsliga hy som lätt drabbas av eksem och blir orolig vid stress eller under de kalla vintermånaderna. Jag hade därför testat en hel del olika hudterapeuter innan jag kom till Treat and Teach, och aldrig riktigt hittat hem hos någon av dem.
Den huvudsakliga anledningen till att jag kom till Treat and Teach var att salongen på Redbergsplatsen låg så nära mitt hem i östra centrum. Redan vid första besöket slog det mig vilken kunskap de här två salongsdrivande tjejerna verkade ha. Som både tidigare, och vid den tidpunkten fortfarande aktiva, lärare vid hudvårdsskolor, var det tydligt att de hade en kunskap utöver det vanliga. De kändes båda väldigt trygga i sin kompetens – jag kände en professionalism utöver det vanliga, och dessutom en härlig och genuin passion och nyfikenhet för hudvård, friskvård och hälsa som helhet.
På kort tid lyckades Pernilla och Melinda få bukt med de eksem som länge hade spökat kring mina ögon, samtidigt som min hy blev lugnare, fick mer lyster och stärktes. Själv lärde jag mig mycket mer om varför min hy reagerade på de sätt den gjorde. Jag började förstå att jag ibland gjort helt fel när jag försökt bota mina problem på egen hand, och jag fick också lära mig om vilka slags produkter som passar mig under olika faser av året. Idag lägger jag alla mina inköp av hudvårdsprodukter hos Treat and Teach och det är även hos Melinda och Pernilla som jag köper allt mitt smink.
Tidigare minns jag hur jag brukade stressa runt på Åhléns skönhetavdelning på lunchen när jag behövde någon ny make-up produkt. Jag är egenföretagare och har skolbarn, och att handla ny make-up kändes ofta mer ett stressmoment än något kul och lustfyllt. Då expediterna som försökte hjälpa mig varken visste hur min hud fungerade, eller vem jag är som person, blev det också en del pengar på produkter som inte riktigt passade. Idag tycker jag att det är så skönt att få tips av Melinda och Pernilla, och inte behöva ägna massa tid åt att fundera eller leta. Jag har verkligen hittat hem i min make-up stil samtidigt som jag ibland utmanas att prova något nytt och roligt.

Generellt finner jag en fristad i min stundtals rätt så intensiva vardag hos Treat and Teach. Jag ser inte stunderna på Treat and Teach som en lyx – jag ser det som en friskvård som gör att jag slipper eksem, kan vårda min hy som den förtjänar och slipper lägga onödiga pengar på felköp av produkter. Dessutom kommer jag alltid ut från salongen som en mer avslappnad och glad individ, med mer ork över till jobb och familj. Med sin värme och omtänksamhet får Melinda och Pernilla mig alltid att slappna av – de har en fantastisk förmåga att se mig som kund och vad jag behöver just den specifika dagen.
Min enda farhåga är att salongen en dag ska stänga – vart ska jag ta vägen då och vems händer ska jag lägga vården av min hy och hälsa i då?! – men nu när ytterligare ett behandlingsrum är inrett på Redbergsplatsen känner jag mig rätt så trygg att denna min lilla oas ska få finnas i mitt liv i många år till. Tacksam över det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *