Bort med de gamla, in med de nya!

Ja, det är lite så en peeling fungerar. På olika sätt och med olika styrkor avlägsnar man det yttersta skiktet av huden, dem döda hudcellerna och ökar cellregenerationen – alltså förnyelsen av hudcellerna.

Syftet med en peeling är att få bort en torr yta, arbeta på hudstrukturen, ge lyster eller arbeta på hyperpigmenteringar (mörka fläckar). Vilken typ av peeling man ska använda är helt beroende på hur huden ser ut för tillfället, vad för resultat som önskas och hur ens planer ser ut den närmsta tiden. Det är nämligen så att vi inte kan göra allt samtidigt! Vi kan inte arbeta på att dämpa hyperpigmenteringar i huden samtidigt som det finns en solsemester inplanerad – att vistas i solen kommer att försämra resultatet. Det är precis som med allt annat i livet – det måste finnas balans för att nå hälsa, även när det gäller hudhälsa. Det är därför det är så viktigt att du gör en face mapping, hudanalys innan du väljer vilken peeling du ska använda.

I helgen var jag och Pernilla på dermalogicas huvudkontor i Stockholm, där vi och fler experter inom dermalogica fick en teoretisk och praktiskt utbildning inom den nya peeling BioSurfaceTM Peel. Utbildare för dagen var Candice Gardner från London. Detta är en helt ny professionell produkt som vi självklart kommer erbjuda på båda våra salonger. Denna peeling är betydligt mer effektiv än de andra peelingar som redan finns inom dermalogicas sortiment, vilket också medför mer försiktighet och större engagemang för att få det bästa resultatet.

BioSurfaceTM Peel arbetar på det mesta, fina linjer, förstorade porer, hyperpigmenteringar och ojämn hudstruktur. Vi kan inte vänta på att få konsultera er i dessa behandlingar för att se vad vi kan hjälpa till med! Behandlingarna kommer upp inom en snar framtid på vår hemsida 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *