Kan vi göra något åt akne?

Har ni också sett det ”omtalade” klippet på TV 4 Nyhetsmorgon med dr. Mikael? Igår, tisdag 14:e okt, talades det om akne och vad man kan göra åt det. Som hudterapeuter är vi dem första att skriva under på att vi inte är rätt yrkesgrupp för att diagnostisera någon typ av hudsjukdom. Eftersom vi inte har medicinsk utbildning ska vi inte ställa diagnoser och kan inte heller bota någon hudsjukdom. Men vad vi kan göra är att underlätta på vägen. Att göra resan lite enklare och förhoppningsvis snabbare.

Jag har själv haft akne och behövt medicinera för detta – jag är djupt tacksam för att jag fick denna hjälp. Jag hade testat allt som branschen hade att ge mig – och inget fungerade. Vad jag lärde mig på vägen var dock att med rätt produkter under medicineringen kunde jag få en extra skjuts mot ett bättre resultat. Vilka produkter och vilka behandlingar som kan fungera är helt beroende på vilken typ av medicinering man har, om man har någon.

Kommer du till oss på behandling och har en rodnande, inflammerad akne är ibland det bästa att inte behandla aknen i sig, utan se till att lugna huden och ge den massor med fukt. Se till att hudbarriären har de bästa förutsättningarna för att läka och ge huden en chans att ”stressa av”. Detta i kombination med produkter som också jobbar mer läkande på akne brukar ge fina resultat.

Att pilla och klämma är sällan en bra lösning hemma i badrummet och dem röda, inflammerade finnarna är ett ”big no no”. Går du på behandling hos oss kommer vi heller inte klämma på röda, inflammerade finnar. Däremot kan vi hjälpa dig att portömma – alltså ta bort pormaskar, vita och svarta. Pormaskar kommer tillbaka och behöver inte utveckla någon akne. Men finns benägenheten i huden kan en pormask bli en finne, så genom att regelbundet gå på ansiktsbehandling kan man förebygga enstaka finnar och få bort dom där vita ”knottrorna” på hakan eller svarta prickarna på näsan. Men man får heller inte glömma att hur många behandlingar du än gör, så är det jobbet där hemma som ger stor del av resultatet. Vi vill arbeta med våra kunder i ett team. Ni vet hur det är, ensam kan man gör lite, tillsammans kan vi göra mycket!

Besväras man av ärr efter akne kan vi ge dig dem bästa tipsen för produkter och behandlingar som kan få dem mindre tydliga, faktum är att vi i helgen åker iväg på en utbildning som ger oss som dermalogica-experter mer kött på benen och ännu ett verktyg för just detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *