#levasommanlär

Ni har väl sett den, vår nya #levasommanlär ?

Nu är våren här och alla människor man möter tittar upp från marken, kanske lyckas du få ögonkontakt för ett kort sekund och – ler?

Energin flödar och många nya mål sätts och planer smids. Ni har väl sett att #viharplaner? Det kommer ske lite förändringar på Treat and Teach framöver – ni kommer få veta mer om detta längre fram, vad vi ska fokusera på nu är; hur tusan vi gör för att ro i land med dessa planer? Oavsett vilka planer vi har eller vilka mål vi satt upp. Pernilla har alltid haft ett mantra som vi använder oss av: mår vi bra, går det bra. Kort och gott, om vi ser till att ha hälsan så kommer vi ha förutsättningarna att utveckla Treat and Teach dit vi vill. Sagt och gjort 😉 Utöver Osteopat Åsa och Coach Matthew som annars tar hand om oss har vi också provat på lite annat!

Pel’s Perfect Pause

En vecka varje år åker Pernilla med familjen till Åre. En tid innan resan börjar Pernilla förbereda sig med lite mer träning och lite bättre kosthållning än vanligt för att kunna maximera veckan på skidor. Veckan fylls med träning och tid i naturen. Lång tid spenderas med nära och kära. Efter en vecka i Åre kommer hon hem sprudlande, full med energi! Framtidsplaner och idéer står som spön i backen och det är dags att fokusera framåt.

Mel’s Monkey Mind

Jag tog en lite annan väg denna vår, jag åkte iväg på ett retreat över en helg. Där blev jag (och 59 andra) guidade av Annelie Pompe och Cecilia Duberg genom en helg där mental styrka stod i fokus. För er som inte känner till dessa kvinnor sedan tidigare – gå in och läs om dem. De är fantastiska! Vi fick lära oss att kontrollera våra ”monkey minds”. Ni vet, de där rösterna som kan finnas i våra huvuden och skapa en massa oväsen, som gör att du inte riktigt kan fokusera på vad som egentligen är viktigt. Dem kan också göra att du rustar dig för en massa ”tänkt om”, saker som kanske aldrig ens inträffar. Efter denna helg kom jag tillbaka, men ett ganska ”tomt huvud”  😉 men enormt fokuserad och målmedveten.

Ni hör ju – vi är en perfect match! 🙂

Jag har alltid varit intresserad och imponerad av anatomi och kemin i våra kroppar. Tänk alla komplexa processer som pågår i vår kropp varenda sekund – medan vi bara lever på i vår vardag. Tänk om vi ägnade vår kropp lite mer tid varje dag, inte bara när det kommer till träning och kost – utan också ge lite tid till att känna in, känna efter. Fokusera och sätta en intention för dagen och för varje uppgift. På så sätt kan du tysta din monkey mind och lägga energi på det DU vill istället – rikta den. Jag tänker att det är lite som att växla pengar fast valutan är känslor istället. Ta den energi du lägger på att oroa dig, växla in din energimängd i oro och plocka ut den i styrka istället – voilá! Jag vet, jag får det att låta enkelt, men det fina är att ju mer du övar på det, desto enklare blir det. Var fokuserad och närvarande i allt vad du gör.  Vi har allt vad vi behöver inom oss, vi ska bara lära oss att plocka fram det.

Vad har du för planer för våren? Har du satt några mål? Vilken är din intention? Hur ska du forma din morgondag?

Så, nästa gång du kommer till oss på behandling, så har vi satt intentionen att just den behandlingen ska bli den bästa vi gett dig, utifrån dina behov den dagen. Vi är fokuserade och närvarande – välkommen! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *