Ljusa tider!

Nu verkar den vara här!? Solen, värmen, sommaren.

Vi berättar ofta för er hur viktigt det är att ni använder solskydd dagligen. Fördelarna med detta är många, undvika fler pigmenteringar, minimera uppkomsten av linjer och rynkor samt se till att huden inte blir lika känslig.

Det vi pratar om mest nu på våra salonger är hur vi kan hjälpa till för att få bort dessa mörka fläckar (hyperpigmenteringar) som plötsligt dyker upp.

Sanningen är den, att de ofta har funnits där länge. Skadan ligger ofta djupt i huden och kan ha orsakats för flera år sedan. Men så småningom framträder den. När solen väl kommer fram och vår hud producerar lite mer melanin (den mörka färgen) så ser vi de mörka fläckarna tydligare.

Men vad kan vi då göra åt detta? Jo, det mest effektiva är att mer regelbundet gå på syrabehandlingar som på sikt gör att de mörka fläckarna framträder mindre. Dessvärre blir man solkänslig av dessa behandlingar, så det är först efter sommaren som vi startar med detta igen. Men, under sommaren är det viktigt att du gör allt du kan för att förhindra att de mörka fläckarna blir värre. För bästa resultat kan du använda PowerBright TRx!  Serien består av tre naggande goda produkter; c-12 pure bright serum, dagkräm: pure light  SPF 50 och natträm: pure night. Dessa tre produkter i kombination arbetar på att jämna ut hudtonen, ge lyster och fukt samt förhindrar uppkomsten av nya pigmenteringar. Håll tummarna för att nästa bild i skin cam ser bättre ut!

Det ni kan se på bilden är när jag, Melinda, sitter i en ”skin cam”. Ni kan tydligt se alla mörkar fläckar, framförallt på kinderna. Det är så kallade postinflammatoriska hyperpigmenteringar (PIH) som uppstått efter akne. Dessa mörka fläckar kan man inte se med blotta ögat, men jag använder dagligen PowerBright TRx-serien för att se till att dem inte framträder allt för snart. Till hösten gör jag en kur med BioSurface Peel för att försöka få dem att försvinna lite.

 

Glöm nu inte att sola med måtta i sommar! Kom ihåg att sår och infektioner ökar risken för mörkar fläckar i huden. Tveka inte på att höra av er om ni har några frågor 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *