Raka besked

Det är ”movember” och det rakas mer än någonsin för att få fram en bra mustasch, men framför allt för att få fram ett viktigt budskap – en eloge till er alla mobro’s!

Vi vill bidra med tips till alla er kämpar där ute, läs och lär hur ni får en så ren och skonsam shave som möjligt!

Absolut viktigast för att lyckas är verktygen. Se till att alltid ha ett vasst, fräscht blad i hyveln. Skölj av din rakhyvel i varmt vatten ofta under rakningen. Dina produkter du använder under och efter rakningen ska vara anpassade efter din hud och ändamålet. Raka alltid i någon typ av produkt för att få en skonsam rakning. Undvik parfymer och starka alkoholer på nyrakade områden.

1)      Raka alltid på rengjord och uppvärmd hud. Raka dig gärna efter en lång, varm dusch. På så sätt är huden och framförallt hårstrået mjukare och det går lättare att raka sig, du minimerar också risken för eventuell rodnad och utslag efter rakning. Detta gäller även er som trimmar skägget. Vill du peela huden innan rakning för att få en mer ”nära” rakning går det jättebra. MEN, peela huden minst en dag innan, då rakningen i sig är påfrestande för huden blir det för kraftigt att peela och raka sig vid samma tillfälle.

Produkt från Dermalogica Shave: Daily Clean Scrub

2)      Applicera en förberedande produkt, ofta en olja men det finns också andra typer av produkter. Detta är extra viktigt för dig som tenderar att bli röd och irriterad i huden efter rakning, eller för dig som har ett grovt skägg. Denna produkt får hyveln att glida enkelt över huden, samtidigt som det ger huden en skyddande hinna.

Produkt från Dermalogica Shave: Pre-Shave Guard och Close Shave Oil

3)      Ovan på denna använder du en produkt att raka i, oftast en gel eller en creme. Låt gärna produkten ligga på någon minut för att mjuka upp skägget ytterligare.

Produkt från Dermalogica Shave: Soothing Shave Cream eller Invigorating Shave Gel

4)      Raka alltid medhårs, om du vill ha en hudnära rakning behöver du raka i två etapper. Första gången medhårs, sedan applicerar du ytterligare produkt, gärna bara olja i detta fallet, för att andra gången raka mothårs – men var försiktig. Använd långa, fina drag – skölj hyveln, fortsätt där du avslutade.

Produkt från Dermalogica Shave: Close Shave Oil

5)      När rakningen är klar kan du skölja huden med svalt vatten för att få bort produkterna. Badda huden torr med en handduk. Smörj sedan in huden med en produkt som är svalkande och lugnande för att ge ett så snyggt intryck som möjligt. Låt mustaschen glänsa, inga razor burns eller flammig hud ska få ta fokus från den!

Produkt från Dermalogica Shave: Post-Shave Balm och Daily Defense Block SPF 15

Hör av er om ni har några fler frågor! Vi kan självklart hjälpa till med tips, tricks och shaveprodukter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *