Rutinerat!

I morse peelade jag ansiktet i duschen, vet ni vad som hände? Jag fick galen lyster i huden!?! Tänka sig. Man kan ju tro att det är något jag tidigare erfarit med tanke på mina 12 år i branschen, jag skulle ljuga och jag säger att det var min första gång. Men detta med peeling är jag inte så rutinerad på – kanske skulle börja?

Detta strålande resultat fick mig att fundera lite kring mina rutiner – vad jag gör, vad jag inte gör, vad jag borde göra mer av och vad jag faktiskt borde sluta med. Det var ganska lätt att lista upp flera saker under varje kategori, men sedan då? Vad är egentligen mitt mål? Varför sätter jag upp just det målet, och hur ser vägen dit ut? Hur vet jag att målet är nått och när ska jag vara där?

OK, jag vill vara en hälsosam, frisk, levnadsglad och härlig människa – no shit Sherlock. Men om det är min inställning till livet så inser jag ju att det snarare kommer handla om att hitta bra rutiner i mitt liv, snarare än projekt att lösa. Ni vet, det där ”lite varje dag” som jag och Pernilla tjatar så mycket om. Så mitt fokus bir alltså bra rutiner.

För att stilla ett dåligt samvete kan jag enkelt hamna i ”men-jag-gör-ju-i-alla-fall-inte-så-fällan”. Det är en mycket populär fälla, vi är många som trängs i den. Det är lite som att lägga fokus på vad man INTE äter istället för att lägga fokus på VAD du äter. Det är ju den mat du väljer att äta som påverkar dig. Den mat du inte stoppar i munnen påverkar dig inte alls. Den träning du inte gör kommer inte göra någon skillnad, där emot den träning du gör kommer påverkar dig massor. MELINDA: den peeling du inte gör är bara ännu en dag i ditt liv, men den peeling du gör – gör dig gott!

OK, fel fokus helt enkelt. Så tänkt om jag vänder på det och uppmärksammar allt bra som jag gör i vardagen, ger mig själv en klapp på axeln för det och sträcker en gnutta på mig. Jag har testat, och jag får en galen kick av det. Så mycket att jag bloggar om att jag peelat mig uppenbarligen.

Så vad sägs om att vi nu i juletid kan börja fokusera på att vara snälla mot oss själva? Fokusera på vad du gjort denna dag som gjort dig gott, uppmärksamma det – och må bra av det. Ta dig tid att må bra av det. Att få in bra rutiner handlar inte om att börja pressa in nya saker i ett redan stressat schema, det handlar om att göra plats för de saker du prioriterar och mår bra av. Jag har till exempel ställt in min peeling i duschen, så kan jag uppleva denna lycka av len hud i ansiktet nästa vecka igen. Fokusera på allt det positiva du redan gör, och förstärk den känslan och bilden av dig själv.

Om du påpekar för dig själv allt du gör för att nå ditt mål kommer du ständigt bli påmind om att fortsätta kämpa dit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *