What you give is what you get

What goes around, comes around. Gräset är grönast där du vattnar det…. Ja, det finns många sätt att uttrycka sig på – men det vi egentligen vill säga är att om du lägger ned lite tid och kärlek i dina borstar från Jane Iredale, så kommer du ha en vän för livet.

Jane Iredale är ju väldigt noga med allt vad hon gör i sin make-up. Hon värnar om miljön, djuren och din hud. Många av borstarna hon tagit fram är av äkta hår. Hur har hon då gjort detta med så gott samvete som möjligt?

Djuren (ponny och get) bor på en gård, där de ryktas dagligen. Den päls som ryktas av samlas ihop och rengörs. Sedan binds varje borste för hand!? Stråna läggs i ordning för att ge varje borste en så bra form som möjligt. Här är det inga strån som buntas ihop och klipps efter önskad form inte – vi snackar kvalitet. Ni som har testat vet hur mjuka dessa borstar är, och här har ni svaret på varför. Varje strå i borsten har kvar sin naturliga form, vilket inte ger några avhuggna toppar som annars kan upplevas vassa.  Jag var en av dem som ryggade bak lite när jag hörde att jag skulle betala lika mycket för min borste som min foundation. Men nu när jag har haft min borste i lite över tre år och vet vilket jobb som ligger bakom varje borste så tycker jag snarare att dem är hutlöst billiga 😉

2

Här ser ni min Blending Brush, som jag använder till Glow Time och Dream Tint. Jag har haft borsten i över tre år, vilket knappast syns. Varannan vecka tvättar jag den med Precleanse, jag gör precis så som när jag använder Precleanse i ansiktet. Applicerar lite olja i torra händer, masserar in i torr borste. Sedan sköljer jag borsten i ljummet vatten tills vattnet är klart, så att inga pigment syns i vattnet.

Såhär tycker jag att ni ska ta hand om alla era borstar! Har ni inte Precleanse hemma så kan ni använda ert schampo. Tvätta inte era borstar med något du själv inte hade tvättat håret med – visa dem respekt. Du kommer märka stor skillnad i hur mycket snyggare make-upen appliceras med en ren borste.

BORSTTVÄTT KORT OCH GOTT

  • Använd Precleanse eller ditt schampo
  • Massera in produkten i borsten och skölj sedan av borsten i ljummet vatten tills vattnet är klart och inget pigment sitter kvar i borstens strån
  • OBS! Var hela tiden noga med att inte bryta några strån i borsten
  • Krama ur vattnet ur borsten och lägg alla strån åt rätt håll
  • Lägg borsten på lite papper eller en handduk och låt ligga tills dem är torra

Så, har du inte gjort detta på ett tag rekommenderar jag dig att göra det snarast! Vi kan väl komma överens om att söndagar är en bra ”tvätta-borsten-dag”? Så från och med denna söndag påminner vi er på facebook och instagram att varannan söndag tvätta borstarna. Ni följer väl oss där? Sök på ”Treat and Teach” så hittar ni oss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *