Case FitnessPillan

Som ni säkert redan vet så arbetar jag (Melinda) som kostrådgivare. Jag tänkte presentera min filosofi när det kommer till kosten och vardagen.

 

Failing to plan, is planning to fail

Det sammanfattar nog det mesta tror jag, när det kommer till vardagen och allt vad den innebär. Planera för att ge dig själv rätt förutsättningar att skapa rutiner som ger dig nya vanor ?? Egentligen hade jag inte behövt skriva något mer, men det känns lite fåordigt så – here goes;

 

Ni är alla varmt välkomna till mig på rådgivning när det kommer till er kosthållning. Så kan vi sitta ned och samtala kring vad ni känner att ni behöver hjälp med eller inspiration inför. Det jag arbetar som allra mest med är att hjälpa dig hitta rätt i denna kostdjungel för att underlätta för dig i din vardag, så du vet hur du väljer en mer hälsosam livsstil som passar dig och nå dina mål. En del har problem med magen, en del vill med hjälp av kosten kunna prestera bättre i sin sport. Andra vill gå ned i vikt eller få inspiration för att kunna ge sina barn bättre mat.

 

Det är många som har eller har haft ett brokigt förhållande till mat. Det är ofta ett ganska laddat ämne, det är viktigt att få en bra relation till sina vardagliga rutiner och att din kosthållning blir något positivt som gör dig och dina smaklökar gott! Min inställning till kosten är precis som när vi pratar hudvård – lite varje dag, det är det som ger det bästa resultatet i längden. Du sätter målet så ger jag dig verktygen.

 

Ni kommer få följa med mig genom ett case. Det är min kollega Pernilla, även känd som FitnessPillan ??? som vill ha hjälp med sin kost. Jag kommer skriva ned hur vi startar detta samarbete och uppdaterar om några veckor hur det gått. Givetvis har Pernilla gett mig sitt tillåtande att publicera detta.

FÖLJ FITNESSPILLAN – För att ni ska kunna hänga med Pernilla (heja på henne, ta rygg m.m.) så har hon skaffat ett instagramkonto där ni kan följa hennes resa! Följ henne på @fitnesspillan

 

BAKGRUND

Pernilla är 42 år, bor i Kode med sin man och deras två barn – 12 och 6 år. Som egen företagare blir det en del sena kvällar och det är svårt att få rutiner kring kost och träning.

 

Pernillas mål är att gå ned i vikt. När jag pratar med henne kring hennes mål och vad som varit eventuella hinder tidigare berättar hon att hon har ett problematiskt förhållande till kost, emotionellt. Om Pernilla inte når sina mål, i vad hennes tanke är tillräckligt snabbt, så ”ger hon upp”. Vanligast är då att hon tröstäter. Pernilla tycker också att det är jobbigt att väga sig, så detta vill hon undvika.

 

Vi diskuterar kring målet ”att gå ned i vikt” och vad det egentligen innebär. Ganska snart omformulerar Pernilla målet till att bli mer hälsosam och ”få mindre mage”. Att mätas är inget Pernilla har något emot, så vi skippar vågen och kommer att mäta midjemåttet istället. Midjemåttet är ett mycket viktigt mått då det ger oss information om man ligger i riskzonen för bukfetma, vilket är mer intressant än vad kilona på vågen visar. Vi pratar också om ”snabba resultat” och varför det är viktigt. Finns det ett visst datum för målet som är relevant, eller är det viktigare att bli lite mer hälsosam för varje dag – sakta men säkert? Vilket kan resultera i ett mer hållbart resultat och nya vanor. Pernilla röstar på det senare!

 

Att vara hälsosam har ju olika innebörd beroende på vem man pratar med. I Pernillas tycke handlar det om att minska midjemåttet och att välja bra mat samt kunna motionera då hon hinner och hennes trasiga knä tillåter. För att kunna ge Pernilla verktygen till att välja bra mat kommer hon att få lämna en kostregistrering till mig. Hon ska torsdag-måndag skriva ned var hon äter och vid vilka klockslag hon äter. Utifrån detta kan jag sedan vara med och ge tips på vad som kan ändras/ bytas ut eller läggas till så att det fortfarande passar Pernillas livssituation – vi har ju en hel familj att ta hänsyn till här ?

Så följ med @fitnesspillan på hennes resa!

Pernilla – nu kör vi ??

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *