Varför blir huden torr på vintern?

Har ni också känt att huden blir mycket torrare på vintern?

Just nu har vi många facemapping där vi måste korrigera mjukgörare och mask inför vintern. Många känner sig väldigt torra och behöver produkter som ger mer fukt och näring till huden.

På vintern blir luften mycket torrare och det är faktiskt så att huden ”dunstar” fukt till omgivningen, än mer om miljön vi vistas i är torr. Ju torrare miljöer vi vistas i, desto torrare kommer huden alltså att bli. Detta fenomen kallas TEWL – Transepidermal Water Loss, alltså hur vi förlorar fukt genom epidermis (översta delen av huden).

En torr hud blir också mer reaktiv och känslig, därför är det extra viktigt att ha en bra hudhälsa. Rosiga vinterkinder i all ära- men kliande, stickande kinder och blossiga halsar kan vi klara oss utan – för att inte tala om den torra huden kring ögon och nariga läppar.

Vi vill självklart hjälpa dig att anpassa din hudvårdsrutin för vintern så att du kan behålla din hudhälsa hela året. Glöm nu inte att ta på er ”vinterjackan” innan ni går ut – Jane Iredale! Alla Jane Iredales foundation hjälper till att minska TEWL – alltså ser till att du förlorar mindre fukt via huden. Det är ju genialt när ens make-up är lika hudvårdande som snygg!

Här kommer våra vinterfavoriter som ”passar alla (men självklart bör ni komma in på en facemapping för att få en  skräddarsydd hudvårdsrutin)

Ultrasmoothing Eye Serum – ett ögonserum som du applicerar under din ögonkräm. En lugnande och utslätande gel som är stärkande och svullnadsdämpande. En räddare i nöden för den som har ögon som tåras i kylan, och behöver något för att dämpa rodnaden därefter.

Intensive Eye Repair – ögonkräm som appliceras ovan ögonserumet. En rik och närande ögonkräm som är full med antioxidanter. Ger mycket fukt och lugnar huden.

Climate Control Lip Treatment –  ett cremestift som skyddar din hud extra mycket mot uttorkning under kalla dagar. Mjukgör och skyddar huden.

Barrier Repair – En silkeslen mjukgörare som ”smälter in i huden” och ger ett skydd mot yttre påfrestningar. Fungerar perfekt att applicera ovanpå sin nattkräm för en dunderkur mot vintertorr hud.

Jane Iredale Foundation, valfri – Vinterjacka som är skyddande och ser till att huden inte förlorar så mycket fukt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *